Noordkaper 22

Noordkaper 31

Noordkaper 22

Noordkaper 22


Noordkaper 22 "Esther"


De "Esther" - een robuuste, stalen Noordkaper 22 in visserman / platbodem uitvoering is evenals haar grotere zussen, de Noordkapers 31-voeters, de "Myrthe" en de "Lisa" , een ontwerp van de vermaarde jachtontwerper Martin Bekebrede uit Workum. Het schip is gebouwd in 2009/2010. Een moderne "klassieker", een schip speciaal ontworpen voor de Nederlands wateren. Een schip dat de eigenschappen combineert van een scherp jacht en van een platbodem. Het schip heeft een "diepte" instelbaar en eventueel geheel inklapbaar midzwaard (variabele diepgang van 0.40 mtr tot 1.60 mtr). Hierdoor is het geschikt om in Friesland de meest ondiepe meren en sloten te bevaren, of om met diep naar beneden gedraaid zwaard heerlijk lange rakken te zeilen op het IJsselmeer of om op avontuur te gaan op de Wadden en eventueel droog te vallen op een zandplaat.


nk22De "Esther" is uitgerust met een gaffeltuigage bestaande uit een tweetal zeilen: een gaffelgrootzeil en een rolfok gevoerd op een vaste, niet ophaalbare, korte kluiverboom. Door haar afmetingen en eenvoudige zeilvoering is de "Esther" makkelijk en licht te zeilen, ook door minder ervaren "gaffeltuigage" zeilers. Ook is de "Esther" voor de liefhebbers van het solozeilen prima door één persoon te "mannen".


Interieur foto's van de "Esther"De kajuit

De "Esther" beschikt over een comfortabele kajuit met daarin o.a een ruime zithoek met inklapbare tafel, een tweepersoonsbed (eventueel geschikt voor drie kinderen), koelkast, tweepits gasstel, spoelbak met stromend water, kajuitverlichting en een chemisch toilet. Voor de wat koudere nachten is er een elektrische kachel aanwezig die het binnen in de kajuit en onder de middenkuiptent behaaglijk warm kan houden.

De middenkuip

De verdiepte middenkuip -met stahoogte van ca 1.75 mtr- is "overkapt" met een aan de zij - en achterkant oprolbare en eventueel geheel wegneembare kuiptent. In de middenkuip, onder de kuiptent zijn twee slaapplaatsen (langsbanken) met een lengte van 2.00mtr. In het midden van de middenkuip staat een wegklapbare grote tafel.

De stuurkuip

De stuurkuip is vergelijkbaar met de kuip van een gemiddeld schip van deze lengte en bied comfortabel plaats aan 4 tot 5 personen.Scheepsindeling "Esther"

Plattegrond


4-5 slaapplaatsen "Esther"

Plattegrond


Scheepsuitrusting

De "Esther" visserman / platbodem beschikt over een complete en volwaardige scheepsuitrusting waaronder:

  • Keuken-en kook- en eetuitrusting voor 5 personen
  • Navigatiemiddelen en waterkaarten
  • Water en stroomvoorziening (12V boordnet + walstroomaansluiting)
  • Complete zeiluitrusting (incl. rolfok)
  • Veiligheids- en reddingsmiddelen.
  • Koelkast (40 liter )
  • Toilet
  • Boordverlichting
  • GPS, kompas, log, dieptemeter, radio en handmarifoon


Foto's van de "Esther"


Overige gegevens:

Uitvoering: visserman / platbodem.
Lengte over alles: 7.20 mtr (incl vaste kluiverboom)
Lengte over dek: 6.70 mtr
Breedte: 2.45 meter
Diepgang: variërend van 0.40 mtr tot 1.60 mtr (zwaard maximaal op/maximaal neer)
Doorvaarthoogte: 8.10 mtr
Motor: Sole 16 PK
Slaappplaatsen : Kajuit : 2 volwassenen of eventueel drie kinderen
Middenkuip : twee volwassenen
Toegestaan vaargebied: Binnenwater, IJsselmeer + Waddenzee


Klik hier voor huurbedragen
Klik hier voor beschikbaarheid


nk22-esther