Noordkaper 22

Noordkaper 31

Noordkaper 22

Noordkaper 22


Noordkaper 38 met klassiek dekhuis


De Stor Frihet – Noordkaper 38 in langkieler/midzwaard/dekhuis uitvoering - is een uniek ontwerp van de vermaarde jachtarchitect Martin Bekebrede uit Workum. Het schip is in de vaart gekomen in 2022. Een schip speciaal ontworpen voor onze hiermee geplande gebruiks/charter doeleinden.  Een ruim, comfortabel en zeer zeewaardig schip, voorzien van de modernste apparatuur, geschikt om op avontuur te gaan op de grote wateren.
De Stor Frihet zal ingezet worden als charter en instructieschip. O.a. de gebieden richting het hoge noorden en gebieden rond Engeland/Schotland/Engelse kanaal eilanden zijn onze toekomstige beoogde vaargebieden. De bedoeling is op de Stor Frihet een "zeilagenda" te zetten. Deze zeilagenda zal bestaan uit een aantal vooraf ingeplande vaartochten naar o.a. genoemde vaargebieden waarop u dan op een tocht of deel van een tocht kunt inschrijven.
Tijdens deze tochten is het o.a. de bedoeling dat u actief mee zeilt en in de praktijk de ervaart en meebeleeft hoe het is om tochten op groter vaarwater te varen en om hiervan te kunnen leren zodat u bijvoorbeeld ook in staat bent met uw eigen schip en met uw eigen bemanning dit soort tochten te ondernemen.

De agenda zal er heel divers uitzien :

van meerweekse tochten naar de lofoten met daarbij ook meerdere zeiletmalen aaneengesloten op het water tot 1 á 2 daagse instructietochten met verschillende disciplines van bijvoorbeeld nachtzeilen met behulp van radar en AIS
op het ijsselmeer , tot zeilen op stromend water op de wadden, tot manouvreerinstructies in de haven.


Als voorbereiding op deze "zeilagenda" gaan wij eerst de aankomende tijd zelf met de Stor Frihet o.a richting het hoge noorden (lofoten) om de Storr Frihet goed te leren kennen en tevens om deze gebieden zelf uitgebreid te kunnen ontdekken zodat wij daarna onze ervaringen hiermee kunnen delen met u.Noordkaper 38 klassiek dekhuis
nk38